Το τσάι της Μίρκας

Έφυγα νωρίς από το σπίτι μου μέσα στα χάδια της νέας μέρας, δεν είναι ιδέα μου ότι τα ξέφτια της χτεσινής νύχτας πήραν μαζί τους τις οδύνες του τελευταίου καιρού…Το σημερινό τσάι της Μίρκας μου ζήτησε να επανεφεύρω το θηλυκό μου κομμάτι, το είχα ξεχάσει μέσα στη ρουτίνα της πεζής, εντατικής καθημερινότητας – η συνάντηση εξελίχθηκε σε ένα δυνατό love affair!

Μάζεψα όσο πιο γρήγορα μπορούσα αλμυρά και γλυκά-η φιλενάδα μου σήμερα ήθελε και τη φροντίδα μου εκτός από την παρουσία μου.

Οι δρόμοι με οδήγησαν εύκολα προς το νότο, κάτι ρίγησε μέσα μου με το που είδα τη θάλασσα-δεκάδες εικόνες της Λευκάδας μούδιασαν επικίνδυνα το μυαλό μου, μια υγρή νοσταλγία με κατέκλυσε…

Ενα σπίτι γιορτινό με καλωσόρισε, στο μεγάλο τραπέζι χώρεσαν όλα αριστοτεχνικά: τα κρουασανάκια του Θανάση, τα μικρά burgers του Νικόλα, η πάστα φλώρα της γιαγιάς, τα carrot cakes, η μαρέγκα λεμόνι, το σοκολατένιο μωσαικό και τα μεξικάνικα ρολά της Σίσσυς.

Ολα συνόδεψαν ιδανικά τα ωραία τσάγια και το ζεστό καφέ των φιλενάδων, τις μικρές και μεγάλες ιστορίες μας, τις περιγραφές των ζωών μας, τα γεμίσματα και τα αδειάσματά τους, τον υπέρτατο αυτοσαρκασμό για όσα προσπεράσαμε, τις προσδοκίες και τα αδιέξοδά μας.

Συγκινήθηκα που τις ξανάδα τόσα χρόνια μετά, με ενθουσιασμό συνειδητοποίησα ότι το μέλλον μας βρήκε όλες στιλβωμένες με σοφία και ωριμότητα!

Γυναίκες ουσίας που άπλωσαν την ευφυία και τη λάμψη τους, το πάθος και το βάθος τους ανάμεσα σε μπουκιές και λέξεις αληθινές, που παιγνιδιάρικα ένωσαν κομμάτια δεκαετιών μέσα σε λίγες ώρες γέλιου και χαράς, με τρόπο μαγικό…

Είναι συγκλονιστική η δύναμη που εκλύεται όταν σμίξουν έντονα γυναικεία πλάσματα – αν και όλες τραυματισμένες, όλες νικήτριες!

Με μια σοφία μοναδικά κατακτημένη, με μια εξωστρέφεια γεννημένη μέσα στις ματαιώσεις της ζωής, με έναν αυτοσαρκασμό που εξολοθρεύει τη ματαιοδοξία και πετάει τη θλίψη μακριά…

Τελικά ναι, we have two lives. The life we learn with and the life we live after that…

Το είδαμε καθαρά όλες σήμερα, η καθεμιά στη ζωή της άλλης…Και κολυμπήσαμε όλες μαζί στα ζεστά νερά αυτής της ανακάλυψης.