Το τραπέζι του Πολιτισμού

By 13/11/2017food stories

2nd Athens Culture Symposium 2017 -Επενδύοντας στον Πολιτισμό:
Προορισμός Πολιτισμός

Ενα συμπόσιο αφιερωμένο στον Πολιτισμό που έγινε στο μαγικό κτίριο της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών μια βροχερή Δευτέρα και συγκέντρωσε εξαιρετικά ενδιαφέροντες ομιλητές αλλά και θέματα ζουμερά όπως “αλληλεπίδραση πολιτισμού- τουρισμού”, “το επιχειρηματικό προιόν ταξιδεύει το πολιτιστικό προιόν”, “ο πολιτισμός χρειάζεται manager” και “Νέες τάσεις”!

Σε πείσμα του καιρού, φροντίσαμε περισσότερο τους καλεσμένους μας….Με ροφήματα ζεστά, με πρωινά cakes και cookies, με την αγάπη μας!
Το μεσημέρι η νοστιμιά των φρέσκων sandwiches με ψητά λαχανικά έφερε ενθουσιασμό…Οι κυπριακές πίτες με κοτόπουλο, μήλο και curry και τα βελουδένια brioches με speck και chutney σύκου τους ξεσήκωσαν όλους, η Γιώτα Ιωαννίδου, συγγραφέας του “Σοχούμ” απ’ τον Πόντο, είπε ότι η πρασοτυρόπιτα με το χειροποίητο φύλλο ήταν άπαιχτη, αυτή κι αν ξέρει από πίτες!
Η ώρα του απογευματινού cocktail ήταν η ώρα του παιδιού για μένα, η καλύτερη ώρα μου κι ας μην ήξερα πού να βάλω το κορμί μου απ’ την κούραση…Θεικό κρητικό κατσικίσιο, μανούρι επικό, ένα pecorino sardo ανεπανάληπτο, καπνιστή scamorza του ονείρου κι ένα provolone λατρευτό!
Κόπηκαν όλα ατίθασα, μπερδεύτηκαν γλυκά με τα πιο ωραία chutneys κι έγιναν μπουκιές ευτυχισμένων ανθρώπων!