Κωλοτούμπα

By 12/10/2017human stories

Γεμάτη η σημερινή μέρα με τηλεφωνήματα, διευθετήσεις, emails, διευκρινήσεις…Έφτασε το μεσημέρι χωρίς να το καταλάβω, το τηλεφώνημα της Chrystelle με γέμισε χαρά κι αισιοδοξία- αυτό το κορίτσι έχει μια αδιαπραγμάτευτη χάρη και μια καλοσύνη που εκτείνεται στο άπειρο και εξουδετερώνει τις σκιές…Ολες!

Στις 7 όφειλα να βρίσκομαι στο Ωνάσσειο, το απογευματινό κοκτέιλ έπρεπε να είναι στημένο στην ώρα του γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος της Ενωσης θα ήταν απόψε παρών…Ολα κύλησαν ρολόι, η διάθεση, οι bouchees, το κρασί, τα χαμόγελα, η περιποίηση των καλεσμένων, η ατμόσφαιρα – ακόμα και τα κεριά φρόντισαν να μην εγκαταλείψουν άκαιρα!

Ο Νίκος κάτι ψέλλισε για το νομοσχέδιο με την αλλαγή φύλου και για ένα ραδιοισότοπο που μετρήθηκε στην Αθήνα- δεν τον άφησα να συνεχίσει, δεν βλέπω κανένα νόημα στο να πιέζω το μυαλό μου με πράγματα που δεν με απασχολούν ή με υπερβαίνουν, έμαθα με τον καιρό να το φροντίζω και να το κρατάω μακριά από τα περιττά και ασήμαντα.

Γύρισα σπίτι μου με ωραίες μουσικές – ακόμα πιο ωραίες ήταν αυτές που μου έστειλε η Μάγδα, ξέρει πάντα να διαλέγει τις πιο όμορφες μελωδίες αυτό το ευαίσθητο και τρυφερό πλάσμα!

Τότε ήταν που έπεσα πάνω στο άρθρο της el pais και σάστισα με τον χαρακτηρισμό της κωλοτούμπας ως ελληνικού πολιτικού concept. Γράφουμε λοιπόν ιστορία ερήμην των άξιων κομματιών μας…Γράφουμε ιστορία παρουσία των πιο επαίσχυντων στοιχείων μας: της ανοχής, της ανοησίας, της απάθειας και της βλακείας μας. Kolotumba, mundialmente famosa-εδώ είμαστε!

Δεν χρονοτριβώ, ξαναγυρίζω στο σύμπαν μου, εκεί δεν έχει θέση καμιά η παρακμή που ακμάζει γύρω μου! Από δω μπορώ να ονειρεύομαι, να υλοποιώ και να συνθέτω αξία-σ’αυτή την ανάξια εποχή.

 

Βe wise enough to walk away from the nonsense around you